Çavdar unu, Ekmeklik buğday unu, Maya, Tuz, Su
Tahıllar içerisinde en koyu renkli, en çok çözünür diyet lifi içeren ve doyurucu olanı şüphesiz çavdardır.
Yediğine, içtiğine dikkat eden ve sağlıklı beslenmek için elinden geleni yapanlar ama tam buğday ekmeğini bir türlü sevemeyenler için harika bir alternatif. Aromatik tadıyla ve faydalarıyla hiç de yabana atılacak bir lezzet değil. Geçmişten günümüze en çok tüketilen tahıllardan birisi olan çavdar, un haline getirilip çavdar unuyla mis gibi ekmekler yapılmaktadır. Üretilirken ruşeym ve kepek korunmakta ve hem besleyici hem de faydalı bir ekmek ortaya çıkmaktadır.
Lezzetli olduğu kadar vitamin, mineral ve antioksidan barındıran çavdar ekmeği, vücutta olmasını istemeyeceğiniz tüm kötülükleri sizden uzak tutar. Çözünür diyet lifleri, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde ve toksinlerin uzaklaştırılmasında, kandaki kolesterol seviyesinin korunmasında etkilidir. Kalın bağırsak (kolon) kanseri, kalp krizi, hipertansiyon, obezite problemi ve diyabet hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.
Çavdarlı ekmek en düşük glisemik indeks değerine sahip ürünümüzdür. Kandaki şeker seviyesini dengeli ve yavaş yükseltir, böylece insülin yanıtı olumlu etkileyerek insülin direnci ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur. Daha uzun süre tokluk hissi verir.
Enerji 254 kcal
Protein 10.01 g
Yağ 2,79 g
Karbonhidrat 44,45 g
Lif 5,39 g
Nişasta 30,83 g
Demir 1,45 mg
Fosfor 86 mg
Kalsiyum 260 mg
Magnezyum 35 mg