Tam randımanlı buğday ununa, maya, tuz, su
Buğdayın %98’inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan ekmeğin kalorisi düşük, sindirimi kolaydır. Uzun süre tok tutar. Alınan vitamin ve mineraller tamamen doğal ve besinsel lif içeriği yüksektir.
Tam buğday unu, tam buğday taneciğini tamamen içerdiği için buğdayın doğal yapısında bulunan rüşeym, mineral, birçok vitamin ve posayı dengeli olarak içerir.
Alanında uzman kişilerin, diyetisyenlerin ve doktorların sıkça tavsiye ettiği ekmek çeşitlerinden birisi olan tam buğday ekmeği, beyaz ekmeğin yerine alternatif olarak önerilmektedir. Sürekli beyaz ekmekle karşı karşıya gelen bir ekmektir. Ama neden? Çünkü ismini tam taneli tahıllardan alır tam buğday ekmeği… Tam buğday doğada doğal formunu korumaktadır. Beyaz ekmekler ise işlenmiş buğday olarak bilinen undan üretilmektedir. İşlenmeyen doğal tahıllar sağlığımız ve vücudun daha dirençli olması için beyaz ekmeğin yerine önerilir.
Tam Buğday Ekmeğinin Yararları
Doğal olan her şey gibi tam buğday ekmeğinin de yararları oldukça fazladır. Lif yönünden çok zengin olan tam buğday ekmeği, sindirim rahatsızlığı olanlar için kurtarıcı niteliğindedir. Sadece bu mu? Elbette hayır. Bu ekmeği tüketince tokluk hissi daha uzun sürer, kalp-damar hastalıklarına karşı savaşır, vitamin ve mineral deposudur. Hatta bazı kanser türlerine karşı da koruyucu etkilere sahip olduğu konusunda araştırmalar sürmektedir.
Enerji 258 kcal
Karbonhidrat 43,46 g
Protein 10,79 g
Diyet Lif 4,86 g
Fosfor 232 mg
Demir 1,76 mg